Skip to main content

Studiedag + Lesprogramma

Studiedag ‘Verbeelding van kwetsbaarheid en bezieling: joodse, islamitische, christelijke wortels bij internationale kunstenaars’

Zaterdag 16 maart 2024  – Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20, Hengelo (0v)

Wat hebben Güler Ates, Marina Abramović en Fré Cohen met elkaar gemeen? Ze zijn deelnemers aan de kunstpelgrimage ‘Stations of the Cross’ en religie speelt een belangrijke rol in hun werk. De Islam, Christendom en/of Jodendom.  Die religieuze invloeden worden verdiept in een drietal lezingen in het ochtendprogramma door cultuurhistoricus Anikó Ouweneel, beeldend kunstenaar dr. Stefan Belderbos en schrijfster Edith Brouwer. Bijzonder is dat Evan Bogerd op de lezingen met orgelimprovisaties reageert.

Na de lunch gaan de groepen met elkaar in gesprek over het ochtend programma waarna een gezamenlijke afronding plaats vindt.

Wanneer: zaterdag 16 maart 2024

Hoe laat: 10:00 – 15:00 uur

Waar: Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20 te Hengelo

Opgave: Alleen voor de lunch is dat noodzakelijk: rivogeja@home.nl

Organisatie: 7+1 bijeenkomsten en kunstcommissie Waterstaatskerk i.s.m. stichting Faces, I See Faces.

 

Lesprogramma Stations of the Cross – Hengelo

Er is een lespakket voor leerlingen in het middelbaar onderwijs samengesteld, dat de relatie tussen beeldende kunst en lijden onderzoekt, naar aanleiding van de 14 kruiswegstaties van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van afbeeldingen, verdiepende vragen, beeldmeditaties, artikelen en video’s. Het biedt docenten een handvat om stil te staan bij het lijden van de medemens in onze tijd.

Het lespakket bestaat uit
Brochure ‘Stations of the Cross’ – Hengelo
Lesprogramma ‘Stations of the Cross – Hengelo
Achtergrondartikelen Stations of the Cross – Hengelo

Zie hoe twee studenten van de opleiding Mediaredactie van het ROC van Twente het hebben aangepakt in ‘Kunstroute Stations of the Cross in Hengelo: een unieke en indrukwekkende ervaring’.

Hoewel oorspronkelijk ontworpen voor leerlingen in het middelbaar onderwijs,  zijn veel onderdelen ook goed bruikbaar in andere (onderwijs)situaties en bij andere doelgroepen.

Het pakket is via onze e-mail info@faces-isee-faces.nl aan te vragen.